Binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd!

Hoe kun je een ergonomisch kussen het beste gebruiken?

Het gebruiken van een ergonomisch hoofdkussen kan je helpen voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust is voor iedereen van belang. Door goed te slapen kun je overdag immers beter presteren. Je merkt ook aan jezelf dat je toch minder scherp en gezellig bent als je nachtrust niet optimaal is geweest. Bovendien kan structureel slecht slapen leiden tot problemen met je gezondheid. Gelukkig zijn er vele oplossingen om beter te kunnen slapen.

Welke keuzes kun je maken voor ergonomische kussens?

Het gebruik van een ergonomisch hoofdkussen van Hoofdkussen.com is daar één van. Deze ergonomische kussens zijn namelijk speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat jouw nachtrust wordt bevordert. Je kunt een keuze maken uit vele verschillende modellen die ieder zijn eigen voordelen en kenmerken heeft. Wij geven je dan ook graag advies en bieden ook een ruime keuze aan ergonomische kussens en vertellen je daarbij hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Wat is een ergonomisch kussen?

Een ergonomisch hoofdkussen is speciaal gemaakt zodat jij tijdens het slapen de juiste houding aan kunt nemen en houden. Dit bevordert namelijk je nachtrust. Door het specifieke ontwerp van deze kussens wordt de druk op je schouders en nek verlicht en daarbij zorgt het ervoor dat je wervelkolom de juiste ondersteuning krijgt tijdens je rustmoment of je nachtrust. Een ergonomisch kussen is niet alleen hiervoor uitermate geschikt, maar het helpt je ook om hoofdpijn te verminderen en om nek-, schouder- en rugpijn te vermijden.

Waar worden ergonomische kussens van gemaakt?

Ergonomische kussens kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Graag leggen we je uit welke van deze materialen er worden gebruikt en wat zij precies doen. Het materiaal bepaalt de kwaliteit van het kussen en de manier waarop je het kussen kunt gebruiken. Uit het bij ons te verkrijgen assortiment ergonomische kussens zijn de meest gebruikte materialen dons, vezel, latex en traagschuim.

Voor de buikslaper: een donzen hoofdkussen

Alhoewel een hoofdkussen van dons steeds minder gebruikt wordt, zijn er nog wel kussens beschikbaar met dit materiaal. Je kunt het beste kiezen voor een donzen kussen wanneer je een echte buikslaper bent of wanneer je 's nachts heel erg veel beweegt. Je moet er wel rekening mee houden dat dit materiaal wat minder stevig is en niet hypoallergeen. Je kunt er dus allergische reacties van krijgen. Daarnaast kun je kiezen om voor een ergonomisch kussen te gaan met vezels als materiaal. Er zijn veel verschillende soorten vezels die worden gebruikt, die elk weer hun eigen voordelen en kenmerken hebben. Traagschuim: de luxe die je zoekt tijdens het slapen Voor een heerlijke nachtrust kun je altijd de keuze maken voor de variant met traagschuim, ook wel visco-elastisch schuim genoemd. Dit is namelijk nog betere kwaliteit dan alle andere materialen. Het materiaal past zich namelijk constant aan, of je nu op je rug, buik of zij slaapt. Verder verbetert het je bloedsomloop en verlicht het de druk op je rug, schouders en nek.

Welk ergonomisch kussen past het beste bij je slaaphouding?

Als je aan de geleerden en de artsen vraagt welke slaaphouding het beste is, dan zullen zij antwoorden dat slapen op je linkerkant de voorkeur heeft. Onderzoeken hebben aangetoond dat deze houding de meeste voordelen geven voor je gezondheid. Echter is het natuurlijk wel zo dat iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeur heeft. Welke slaaphouding past dan uiteindelijk bij welk ergonomisch kussen? Voor de buikslapers onder ons adviseren wij om een laag donzen kussen te kiezen. Wanneer je liever op je rug slaapt, is van belang dat je een ergonomisch kussen kiest dat op gemiddelde hoogte ligt zodat je een optimale lijn in je wervelkolom hebt.

De ideale slaaphouding vinden met traagschuim

Een ergonomisch kussen met traagschuim is de ideale aankoop voor de zijslapers. Je hebt dan een kussen nodig die tussen een gemiddelde hoogte en hoog in zit. Zo kan jouw lichaam prima uitgelijnd worden, om er op die manier voor te zorgen dat je optimaal slaapt. Hiervoor kun je kiezen tussen de materialen vezel en traagschuim. En ben je nu iemand die veel verandert van houding tijdens je slaap? Dan raden wij aan om een ergonomisch kussen te kiezen met een gemiddelde hoogte. Dons en traagschuim zijn de opties waar je dan het best uit kunt kiezen.